Kada NE SME da se koristi Wartner Olovka protiv kurjih očiju?

Wartner Olovka protiv kurjih očiju ne sme da se koristi u sledećim slučajevima:
  • Za tretman stanja kože sa znakovima upale;
  • Za uklanjanje tamnih mladeža, pigmentiranih delova kože iz kojih rastu dlake, ili bilo kojih delova kože neuobičajenog izgleda koji može da podseća na kurje oko ili žulj;
  • Za uklanjanje kurjih očiju ili tvrdokornih žuljeva kod dece mlađe od 4 godine;
  • Ukoliko koža koja je zahvaćena zadebljanjem ili okolna koža pokazuju znakove upale;
  • Ukoliko niste sigurni da li je promena na koži kurje oko ili trvdokorni žulj;
  • Ukoliko imate dijabetes, posavetujte se sa lekarom;
  • Ako ste trudni ili dojite, pre upotrebe se posavetujte sa lekarom.

Kako se koristi Wartner Olovka protiv kurjih očiju?

Kada se olovka koristi prvi put, neophodno je da se okreće zupčanik na vrhu kako bi se gel spustio u četkicu i to sve dok prva kap gela ne bude vidljiva. Nekoliko punih krugova može biti potrebno kako bi se gel koji je na vrhu olovke spustio do dole. Razlog zašto se sadržaj olovke čuva pri vrhu je da bi se izbeglo curenje pre prve primene. KORAK 1
Držite olovku uspravno sa četkicom okrenutom na dole. Polako okrećite dozer (pri čemu se čuje klik) na vrhu olovke u pravcu kazaljke na satu kako bi se oslobodio gel.
KORAK 2
Pustite da se četkica puni gelom 3 do 5 sekundi.
KORAK 3
Oslobođeni gel pažljivo nanesite isključivo na zahvaćeno područje (izbegavajući kontakt gela sa zdravom kožom okolo). U zavisnosti od veličine zahvaćenog predela, biće potrebna jedna ili više kapi.
KORAK 4
Ostavite gel da se osuši 10-15 minuta pre nego što se obujete
Wartner Olovka protiv kurjih očiju sadrži vrlo koncentrovanu formulu tako da je dovoljna samo jedna kap po aplikaciji. Pažljivo pokrijte celu površinu kurjeg oka ne dodirujući zdravu kožu okolo. Po završetku tretmana, pažljivo očistite četkicu papirnom maramicom pre njenog odlaganja.

Koliko često sme da se koristi Wartner Olovka protiv kurjih očiju?

Wartner Olovka protiv kurjih očiju se koristi jednom dnevno tokom 4 dana. Po završetku tretmana od 4 dana, koža će se ljuštiti tokom sledeća 4 dana. Možete pažljivo da odstranite kožu koja se ljušti pod mlazom mlake vode. Nakon tretmana, nova koža (bez kurjeg oka) će se formirati. Tretman može na ovaj način da se ponovi do 4 puta.