Najčešće postavljana pitanja

O Wartner Olovci protiv kurjih očiju

Da li Wartner Olovka protiv kurjih očiju sme da se primenjuje na deci?
Da, Wartner Olovka protiv kurjih očiju je pogodna za primenu kod dece starije od 4 godine.
Da li Wartner Olovku protiv kurjih očiju smeju da koriste trudnice?
Da, Wartner Olovku protiv kurjih očiju smeju da koriste trudnice i dojilje. Ipak, pre primene se posavetujte sa lekarom.
Da li je opasno primenjivati Wartner Olovku protiv kurjih očiju kod dece mlađe od 4 godine?
Ne preporučujemo primenu Wartner Olovke protiv kurjih očiju kod dece mlađe od 4 godine.
Koliko često sme da se koristi Wartner Olovka protiv kurjih očiju?
Wartner Olovka protiv kurjih očiju se koristi jednom dnevno tokom 4 dana. Po završetku tretmana od 4 dana, koža će se ljuštiti tokom sledeća 4 dana. Možete pažljivo da odstranite kožu koja se ljušti pod mlazom mlake vode. Nakon tretmana, nova koža (bez kurjeg oka) će se formirati. Tretman može na ovaj način da se ponovi do 4 puta.
Kako se koristi Wartner Olovka protiv kurjih očiju?
Kada se olovka koristi prvi put, neophodno je da se okreće zupčanik na vrhu kako bi se gel spustio u četkicu i to sve dok prva kap gela ne bude vidljiva. Nekoliko punih krugova može biti potrebno kako bi se gel koji je na vrhu olovke spustio do dole. Razlog zašto se sadržaj olovke čuva pri vrhu je da bi se izbeglo curenje pre prve primene. KORAK 1
Držite olovku uspravno sa četkicom okrenutom na dole. Polako okrećite dozer (pri čemu se čuje klik) na vrhu olovke u pravcu kazaljke na satu kako bi se oslobodio gel.
KORAK 2
Pustite da se četkica puni gelom 3 do 5 sekundi.
KORAK 3
Oslobođeni gel pažljivo nanesite isključivo na zahvaćeno područje (izbegavajući kontakt gela sa zdravom kožom okolo). U zavisnosti od veličine zahvaćenog predela, biće potrebna jedna ili više kapi.
KORAK 4
Ostavite gel da se osuši 10-15 minuta pre nego što se obujete
Wartner Olovka protiv kurjih očiju sadrži vrlo koncentrovanu formulu tako da je dovoljna samo jedna kap po aplikaciji. Pažljivo pokrijte celu površinu kurjeg oka ne dodirujući zdravu kožu okolo. Po završetku tretmana, pažljivo očistite četkicu papirnom maramicom pre njenog odlaganja.
Da li je Wartner Olovka protiv kurjih očiju komplikovana za korišćenje?
Ne. Wartner Olovka protiv kurjih očiju treba precizno da se primenjuje, ali to nije teško. Uputstvo koje je priloženo uz proizvod sadrži detaljno uputstvo o primeni.
Na čemu se zasniva tretman Wartner Olovke protiv kurjih očiju?
Wartner Olovka protiv kurjih očiju sadrži gel koji se bazira na trihlorsirćetnoj kiselini (TCA). Pakovan je u olovku sa aplikatorom koji ima mehanizam kojim je omogućeno doziranje odgovorajuće količine gela koja se nanosti na žulj.
Kada NE SME da se koristi Wartner Olovka protiv kurjih očiju?
Wartner Olovka protiv kurjih očiju ne sme da se koristi u sledećim slučajevima:
  • Za tretman stanja kože sa znakovima upale;
  • Za uklanjanje tamnih mladeža, pigmentiranih delova kože iz kojih rastu dlake, ili bilo kojih delova kože neuobičajenog izgleda koji može da podseća na kurje oko ili žulj;
  • Za uklanjanje kurjih očiju ili tvrdokornih žuljeva kod dece mlađe od 4 godine;
  • Ukoliko koža koja je zahvaćena zadebljanjem ili okolna koža pokazuju znakove upale;
  • Ukoliko niste sigurni da li je promena na koži kurje oko ili trvdokorni žulj;
  • Ukoliko imate dijabetes, posavetujte se sa lekarom;
  • Ako ste trudni ili dojite, pre upotrebe se posavetujte sa lekarom.
Šta je kurje oko ili tvrdokorni žulj?
Kalus (žulj) ili kurje oko predstavlja izraženo zadebljanje na koži koji nastaju kao posledica učestalog trenja, pritiska ili nekog oblika iritacije.
Razlike između Wartner olovke protiv kurjih očiju i Wartner olovke protiv bradavica?
Osnovna razlika između ova dva proizvoda je koncetracija TCA gela: Olovka protiv kurjih očiju sadrži manju koncetraciju TCA gela u poređenju sa Olovkom za uklanjanje bradavica. TCA gel izaziva piling (ljušćenje) kože. Kao posledica ljušćenje, zadebljala koža tj. žulj nestaju dok se ispod formira nova koža. Olovka protiv kurjih očiju je u većem pakovanju, koje sadrži 4ml gela. Testirana je kroz studiju tokom koje su ispitanici samostalno ocenjivali efikasnost preparata, pri čemu je čak 85% postiglo kompletno odstranjivanje žulja/kurjeg oka već tokom prve nedelje primene, a prve vidljive rezultate već u prva 4 dana primene. Zbog toga možemo da kažemo da je Olovka protiv kurjih očiju efikasna već od prve nedelje primene.
Šta je medicinsko sredstvo? Koja je razlika između medicinskog sredstva i leka?
Medicinsko sredstvo se može opisati kao proizvod koji ima prolazni ili trajni efekat na ljudsko telo a za cilj ima prevenciju, dijagnozu, praćenje ili tretman bolesti. Osnovna razlika između medicinskog sredstva i leka je u tome što medicinsko sredstvo ima prevashodno mehanički efekat na ljudsko telo dok lek deluje farmakološki, odnosno utiče na hemijski procese u ćelijama tela. Danas se medicinska sredstva koriste čak i za poboljšanje stanja ili tretman mnogih ozbiljnih oboljenja srca, mozga, bešike, digestivnog trakta itd.
Gde mogu da kupim Wartner Olovku protiv kurjih očiju?
Wartner Olovka protiv kurjih očiju je dostupna isključivo u apotekama. Wartner Olovku protiv kurjih očiju možete kupiti i obližnjoj apoteci.
Ko proizvodi Wartner Olovku protiv kurjih očiju?
Wartner Olovku protiv kurjih očiju proizvodi Medical brands, Piet Heinkade 199, 1019 HC Amsterdam, Holandija.
Da li tretirani deo kože sme da se kvasi?
Da. Nakon tretmana Wartner Olovkom protiv kurjih očiju možete da se tuširate i plivate.